Caracteristici SSD – Solid State Drive

Caracteristici SSD – Solid State Drive

Caracteristici Solid State Drive

Particularitati SSD

Intr-o noua era a inovatiilor si tehnologiile avansate in ceea ce priveste produsele, componentele si accesoriile electronice, dispozitivele de stocare au un rol determinant atat pentru utilizarea curenta cat si pentru protejarea datelor si resurselor informationale. Cu multiple ocazii, atat la nivel national cat si la cel international, pe linia securitatii cibernetice, s-au reiterat elemente cheie care scot in evidenta toate acele caracteristici SSD – Solid State Drive.

Aceste dispozitive utilizeaza memoria non-volatila pentru stocarea de date, sunt utilizate pe scara larga si sunt diferite de clasicele hard-disk-uri. Daca in urma cu zeci de ani, acestea din urma foloseau discuri magnetice pentru a stoca informatii si date, cele din prezent au la baza o serie de particularitati care sunt net superioare si care au permis evolutia fulminanta si investii majore din partea producatorilor de renume.

Alege inteligent noul tau SSD

Fie ca luam in calcul marii producatori de SSD-uri sau pe cei care se afla la inceput de drum in aceasta industrie, se recomanda ca la achizitia unui asemenea device sa se faca o verificare temeinica a performantelor acestora, anumite informatii privind testele si rezultatele obtinute in diferite conditii de exploatere, temperatura de lucru, ciclu de functionare etc.

Timpul alocat pentru aceste verificari este o „investitie” care se va dovedi benefica pe viitor. Astfel, pe baza acestor considerente, va recomanda aveti o vedere de ansamblu, technico-comerciala, si, sa parcurgeti cel putin aceste criterii si caracteristici SSD:

  • SSD-urile nu au părți mobile, ele sunt mult mai durabile decât HDD-urile care pot fi afectate de șocuri sau vibrații. SSD-urile sunt de obicei capabile să reziste la impacte fizice și la temperaturi extreme.Caracteristici Solid State Drive
  • Perfomante SSD – acestea sunt mult mai rapide decât HDD-urile în ceea ce privește viteza de citire și scriere a datelor. Deoarece SSD-urile nu au părți mobile, ele pot accesa datele mult mai rapid decât HDD-urile care trebuie să rotească discurile.
  • Se caracterizeaza printr-un consum redus de energie, au dimensiuni mici in raport cu hard-disk-urile uzuale a caror tehnologie implica motorase pentru rotatirea discurilor magnetice dar si pentru deplasarea bratelor cititorului. Un exemplu in acest sens este ca un SSD consuma in medie 0,1 W practic, enorm de putin in rapot cu un HDD care are un consum mediu de 1,7 W.
  • Sunt des utilizate in multiple domenii de activitate, de la educatie si cultura si pana la industria de autovehicule auto si cea de real estate.
  • Daca in urma cu cinci sau chiar zece ani de zile pretul de achizitie al acestora era unul extrem de ridicat, in prezent, bineinteles in functie de producator si capacitatea de stocare, pretul acestora este mult mai accesibil.
  • In categoria de caracteristici Solid State Drive putem mentiona, cu bucurie, un avantaj major, mai exact, fiabilitatea unui SSD care, uzual, ne poate asigura un ciclu de functionare de aproximativ 1,6 milioare de ore. Prin comparatie, un HDD clasic, asigura cam jumatate din acest numar de ore.

Toate aceste elemente definitorii si avantaje clare ale unui SSD ne indruma spre achizitionarea acestuia, atat in cazul unor echipamente noi dar si in ceea ce priveste vanzarea unor laptopuri second-hand. SSD-urile moderne ne faciliteaza munca si activitatile noastre uzuale, atat in plan personal cat si profesional, avand un timp de boot-are redus, totul este mai rapid si comod atat pentru incarcarea noilor informatii cat, mai ales, pentru rularea unor programe sau software-uri care necesita anumite resurse.

Pentru informatii suplimentare, intrebari sau achizitii de SSD-uri, va invitam sa ne apelati telefonic sau sa ne transmiteti noi mesaje. Pe curand!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Transport Gratuit

Suport Vanzari 24X7

Livrare Rapida 24-48 Ore

Comenzi: 0773986732

X